"Fråga Doktorn", om ätstörningar

Hallå hallå! Ni ska väl titta på "Fråga Doktorn" ikväll, 18.15? Linda Lampenius är med och pratar om ätstörningar.
För mig blir det perfekt kvälls-tv, då jag ska lägga mig vid sju (alltså fy fan vad jobbigt det är med mina arbetstider nu). Jag ska äta kladdkaka också, för det är ju trots allt måndag :P

Sofi Lindberg igen!

Okej, jag vet att varannat inlägg är en länk till Sofi Lindbergs blogg. Men hon är ju så braaa!
http://sofilindberg.myshowroom.se/det-ar-normalt-att-inte-kunna-svalta/

Ska jag må såhär nu?

Ångesten är här igen. Jag vet inte om det beror på mina arbetstider (har praktik nu, börjar fyra på morgonen) eller om det är att vintern är på väg. Eller något annat.
Den är här i alla fall, allt oftare. Hos M igår mådde jag bra hela dagen, men sen kom det, utan anledning. Jag kände mig så ensam, fick svårt att andas. Jag ville inte att han skulle se det, men det slutade ändå med att jag låg och grät när han höll om mig.
Han förstår, jag tror att han vet hur det känns. Och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom.

Mina fantasier

Jag tänker rätt ofta på hur det skulle vara att börja igen. Äta lite mindre varje måltid, skippa godis och kakor helt. Vissa kvällar fantiserar jag om att gå hungrig hela dagar. Grönsaker till middag och kaffe till mellis. Nu när jag skriver om det känner jag det ännu starkare. Jag dras till det, jag saknar det.

Känslan av att fingra på nyupptäckta höftben under täcket, att se revbenen skymta i spegeln. Att ibland, när vågen visar mindre, när hungern är som värst och kylan tar sig in under skinnet, få känna sig fin.
Men jag kommer inte göra det. Jag får inte och det är meningslöst.

Jag ser att jag har fått större mage. Jag är antagligen uppe i maxvikt, och säkert lite till. Jag ser att jag blivit fulare, men samtidigt bryr jag mig mindre. Jag går inte runt och känner mig äcklig, och jag står inte och hatar min spegelbild varje kväll.
Men jag kan ändå sakna det.
Nu ska jag äta glass.

En fjärdedel av kalorierna går till hjärnan

Jag sitter och tittar på Landet brunsås. De sa precis att 25% av energin vi får i oss går till hjärnan. Jag tyckte det var intressant och ville dela med någon. Här är väl rätt plats.
Tänk vad hjärnan måste ta stryk när vi lever på våra svältdieter.

RSS 2.0