Danmarks invandring

Usch. Ibland känns allt i världen så sorgligt och tungt och meningslöst. Läste i tidningen om Danmarks invandringspolitik. Den har ju varit åt helvete ganska länge nu, och ska ändras lite igen.

Det har funkat så att om man gifter sig med någon i Danmark och vill flytta dit, så måste man vara över 24 år. Men nu ska man börja använda ett poängsystem, där man får mer poäng om man är välutbildad, kan språket och har jobb. Om man är under 24 år är poäng-gränsen högre än annars. Dessutom måste den man är gift med lämna en ekonomisk garanti på 100 000 danska kronor. Jag tycker det är så jävla sjukt.

En i min klass flyttade till Sverige med sin danske man, just för att hon inte uppfyllde alla krav när Danmark ändrade sina regler någon gång i början på 00-talet.


Jag läste också något i stil med "Danmarks politik är inte alls dålig. De tar faktiskt emot fler invandrare än Sverige!".
Ja visst, men är det verkligen det som har betydelse? Det är ganska tydligt vad det är för invandrare de tar emot. Är du rik, välutbildad, kan danska och har en man/hustru i danmark, så varsågod. Men de som verkligen behöver någonstans att flytta, de kan gott stanna i krig och fattigdom, i sina egna länder.

Äckligt...

Tyvärr tror jag att Sverige är på väg åt samma håll. Kolla bara på reglerna för anhöriginvandringen med id-krav för barn (och somaliska pass som inte ens gäller här)Kommentarer
Postat av: I

Oh it's long time ago I read something about Denmark on a swedish blog. But the danish politics is bad, I guess the politicians is the only ones who doesn't see that.http://www.sfu.dk/wp-content/uploads/2010/08/L%C3%B8kke-og-Pia-har-k%C3%B8rt-Danmark-i-s%C3%A6nk.jpg^♥

2010-11-09 @ 22:58:18
URL: http://wonderingwhen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0