Läkarbesök

Läkaren sa att jag har IBS, men jag fick ändå bara rådet att äta mer fibrer. I "Fråga doktorn" säger de att det kan vara bra att minska på fibrerna, skala frukter och sånt. Så jag blir bara ännu mer förvirrad. Men jag tror jag går på vad min läkare säger ett tag. Kanske att jag minskar på frukten, men äter gröt och bröd med mycket fibrer. Om det inte funkar får jag väl testa annat sen (funderar på att skriva mat- och mag-dagbok). Blodvärdet såg bra ut, och de kollade glutenallergi också (men det får jag veta svaret på först om någon vecka). Hon verkade inte orolig över att jag inte har mens, utan sa att det ju kan bero på träningen.

Inolaxol och Dimetikon är inhandlat, och nu ska jag bara anstränga mig för att må bra psykiskt och inte stressa.


Apropå det, så var det tänkt att jag skulle köra kondition idag på gymmet. Men jag la mig på sängen en stund efter maten, och kände hur sjukt trött jag är. Det är kallt både ute och inne, och jag vill bara sova. Så jag tänker skita i att träna, och testa att lägga mig ett tag. Vaknar väl om en halvtimme av sömnparalyser och drömmar.

Natti!

Slut på praktiken

Tillbaks i skolan, och det känns sköönt. Även om det egentligen, på grund av sommartiden, bara blir en halvtimmes extra sovmorgon. Men en och en halv enligt klockan.

Jag började veckan med ett Bodypump-pass som gick väldigt bra. Fasen vad stark jag ska bli.

Och imorgon är det läkarbesök med stackars magen. Jag har börjat få gravid-noja, men vill helst slippa berätta för läkaren om att jag inte har mens, och eventuella orsaker till det. Det är vår husläkare, och tänk om (inte så troligt, men tänk om) hon skulle råka säga något till mamma om mina matproblem.

Veckans träning



Måndag: Bodypump
Tisdag: Crosstrainer
Onsdag: Vila
Torsdag: Crosstrainer 55 minuter + gym (mage, rygg, armar)
Fredag: Crosstrainer 45 minuter
Lördag: Bodypump + Crosstrainer 40 minuter
Söndag: Vila

Fenomen

Någon mer än jag som tittar på Fenomen nu, på kanal 5?

Fy fan vad läskigt och jobbigt att titta på. Jag sitter och håller för ögonen, haha.

FFfffffffuuuuuuuu!

Vad fan är det för mening med att träna om magen ändå ska vara svullen, gasig och äcklig hela jävla tiden!?

"Ät regelbundet, drick mycket vatten och motionera gärna."
Jag gör allting rätt, ändå är det åt helvete. Jävla skitmage, jag ska skära bort den någon dag!

Ursäkta. Jag har fått en släng av depp idag. Kanske återkommer senare om jag hittar humöret någonstans.

Gymnasiet

Idag har jag tänkt på hur glad jag är att jag inte hade en endaste tanke på att gå ner i vikt när jag gick i gymnasiet. Att allt det här var något som kom efteråt. På naturkunskapen satt jag och försökte förstå vad skillnaden mellan kalorier och kolhydrater var. På rasten blev det chokladbollar eller coca cola i kafeterian, vilket inte kändes riktigt bra alltid, eftersom jag var orolig för mina tänder och min plånbok.

Inga tankar på vikten, inga känslor av mat som sprider sig ut i kroppen och förvandlas till fett. Inga skuldkänslor, ingen ånger, inte en tanke på vad andra skulle tycka. Okej, det sista var inte sant. Jag gillade att visa att jag inte brydde mig. Jag tyckte om att vara den som åt ovispad grädde med sked, den som hade kladdkakesmet till filmkvällen. För jag tyckte om att vara lite konstig.

Men många av er vars bloggar jag läser går i gymnasiet precis nu, och jag kan bara föreställa mig hur det skulle vara att ha det där kriget i huvudet, den där ångesten efter helgen, de där undanflykterna till varenda fika, ovanpå själva skolan och allt man har att tänka på där.
Jag menar, det var en otroligt rolig tid i mitt liv. Det var där jag hittade mina vänner, och fortfarande kunde vara barnslig och löjlig. Det var där jag blev jag, kan jag tänka nu. Fast samtidigt som man hade roligt och träffade kompisar hela tiden, så hade man prestationskraven och allt det jobbiga som hör till skolan. En ätstörning under den tiden hade verkligen varit ett helvete.

Trööött

Jag vill bara sova nu efter jobbet. Jag måste få sova, men jag har försökt två gånger och det blir sömnparalyser och skumma drömmar direkt. Vaknar med hjärtklappning, om möjligt ännu tröttare. Jag vågar inte testa igen.

Bajs.

Bästa onanilåtar

Eftersom ni ständigt frågar efter det så får jag väl bidra lite då. Ett himla tjat: "åh har du några tips på bra musikvideos att onanera till? Snälla snälla snälla!".

He he.

Men faktiskt, det bästa att titta/lyssna på om man ska ha lite sexytime i sin ensamhet är helt klart musik och musikvideos. Gärna med heta människor i såklart, gärna sånt som lockar fram minnen, som man har mycket känslor förknippade med, gärna deppigt. Lite tårar har ingen dött av.

Så här är tio youtubevideos som jag återkommer till när jag sitter med min LELO. Haha, gud, ni måste hata mig nu. Jag förstör era favoritlåtar med hemska associationer.























Några fler tips:
Lady Gaga - Alejandro
Christina Aguilera - Not Myself Tonight
Kent. Alla låtar!
Marilyn Manson - This is the New Shit
The Ark - Tell me this Night is Over (men allt med Ola Salo funkar)
Cradle of Filth - Her Ghost in the Fog

Jag har glömt massor alldeles säkert. Och jaa, det är bra att onanera mycket (fast mina favoriter har jag samlat på mig under många år) :P

Social igen

Jag trotsade min förstoppade mage och stack iväg på fest med M igår, hos en gemensam kompis. För en gångs skull längtade jag efter att träffa folk. Kanske för att jag tillät mig att ta det lugnt och göra ingenting alls dagarna innan. Blev full, för första gången sedan nyår, och det var skönt.

Det börjar bli vår, och jag tror faktiskt att jag kommer se till att vara social och ha roligt framöver. Jag har ju varit orolig för att jag bara drar mig undan och aldrig orkar träffa folk eller hitta på något mer än att sitta hemma med M. Men jag känner mig inte så rädd för det nu. Det kan ju vara så att jag påverkas lätt av mörkret och kylan. Och några månaders deppighet och isolering kan man väl stå ut med om man vet att det går över.

Idag vaknade jag bakfull för första gången sedan nyårsdagen, och blev påmind om hur jobbigt det är. Men jag har ändå haft en mysig bakisdag. Tvättat, tittat på FLCL och film, lagat paj och diskat. Och BAJSAT. Oj vad jag bajsade! Äntligen! (se där, lite supande botar det mesta)

Dom viktiga skorna

Kollade igenom min musik på datorn (nu använder man ju bara Spotify) och hittade Dom viktiga skorna, så nu sitter jag och lyssnar på dem. Helt underbart, de är så jävla roliga!

"Jag har ketchup överallt. Salt, måste ha salt!"



Ändring på träningen

Det har ju inte varit någon träning för mig sedan i tisdags, på grund av magen då. Idag planerade jag att gå på Bodypump, men jag ändrade mig och körde egen träning istället. Eftersom jag inte visste hur magen skulle må av träningen, så kändes det bäst att inte vara "fast" på ett pass, utan kunna köra lagom hårt och avbryta om det behövdes.

Men det behövde jag inte. 40 min. crosstrainer + lite rygg + 20 min. crosstrainer.

Eftersom magen (och hjärnan, och benen) hintar om att jag inte mår så bra, så måste jag nog ändra lite på träningen. För ärligt talat är det inte så att jag alltid tränar för att det är jätteroligt, för att jag längtar efter det. Jag pressar mig mer än jag borde, och om något kommer ivägen för träningen blir det lagom kalabalik i huvudet.

Så jag borde träna mer sällan, särskilt nu när jag har tidiga morgnar. Jag borde känna efter mer om jag orkar och hinner träna. Det måste ligga på en nivå som jag trivs med, där jag får plats med annat också. Där min mage kan må bra. Om jag fortsätter som jag gör nu, så kommer jag ju tappa lusten att träna, och det vore sjukt dåligt. Så, träning för att det är roligt, när jag har lust och orkar.

Sen så tänker jag ha spring-paus. I konditionsväg får jag köra crosstrainer, cykel eller aerobics, tills benen mår bra. När det känns bra kan jag börja springa korta sträckor igen. Så, ingen träning som gör mer skada än nytta.


Får se hur det går att följa detta då, och inte lura mig själv att jag vill träna när jag inte vill.


Pannkakor med keso

Jag hade pannkakssmet över, så idag har jag ätit pannkaka både till lunch och mellanmål. Med broccoliröra, svampröra och apelsinröra.

Broccoliröra = kokt broccoli, stekt lök, keso, salt och peppar
Svampröra = stekt svamp, stekt lök, keso, salt och peppar
Apelsinröra = Apelsin i bitar, keso, vaniljsocker och lite strösocker

Keso keso keso!




Update mage

Idag ringde jag sjukvårdsrådgivningen, angående magen. Sjuksköterskan trodde att det kunde vara IBS, och tyckte att jag skulle gå till vårdcentralen.

Palla det... Fast om det är IBS, och inte värre än såhär, och det finns läkemedel som hjälper en del, då är det ändå bättre än till exempel glutenallergi. Och så kanske jag får en anledning att stressa mindre, bry mig mer om mig själv typ.


Jaja, jag får väl ringa vårdcentralen åtminstone. Åååh, det krävdes tillräckligt mycket djupandning och självdisciplin för att ringa sjukvårdsrådgivningen. Jag hatar telefonsamtal...

Inspiration

Här har vi inspiration. Jag tilltalas mindre och mindre av knotiga ryggar och taniga ben. Här är sånt som man kan kämpa för, som går att uppnå utan att man dör på kuppen :P













Mage, mamma och M

Jag stannade hemma idag också, på grund av magen. Den är helt mongo, och jag fattar inte varför. Pratade med mamma i telefon, och hon trodde att det kunde vara någon psykiskt som sätter sig i magen, att jag är orolig eller stressad. Jag tycker att det kan det ju inte vara, för mitt liv är bra, jag har inget att klaga på nu. Vi pratade en stund till och jag fick ur mig alla små tankar och känslor som ligger i bakhuvudet hela tiden. Darr på rösten och klump i halsen.
Efteråt kom tårarna, och det var så skönt att jag kunde låta mig själv må dåligt över alla småsaker som känns så stora. M kom hit och fick också höra på min klagosång (Jag var ju tvungen att förklara mitt söndergråtna ansikte). Enligt honom brukar jag aldrig gnälla, men jag känner tvärtom att det är det enda jag gör. Kanske håller jag mer inne än jag själv är medveten om.

Det kanske kan ha något samband ändå, min mage och min hjärna...



Imorgon måste jag iväg till jobbet i alla fall. Får se hur magen klarar det, men jag kan inte vara hemma en dag till.

Godnatt.

Update mage

Två lyckade toabesök senare känns det äntligen lite bättre. Blev av med mycket gaser och avföring. Härligt!

Har fortfarande ont, men nu står jag ut i alla fall. Kommer förhoppningsvis bli av med resten också. Kan inte någon bara laga min mage så den slutar vara mongo hela tiden?

Min maaaage

Aaaaaajje!

Vaknade vid fyra och åt min gröt som vanligt. Klädde på mig, borstade tänderna. Pang! Världens magont. Jag ville bara ligga i sängen och gråta. Så det blev inget jobb för mig idag.

Nu har jag sovit några timmar, men det är fortfarande lika illa. Det känns som om jag har förstoppning och en massa gaser i magen. Tror det är så också. Men det är märkligt, för jag bajsade efter frukosten, massor! :P

Jag försöker massera min stackars mage, och det bubblar och har sig. Därför är det också skumt att den är ovanligt platt och snygg. Nåja, jag har inte lust att stå och njuta framför spegeln nu direkt. Försöker äta lite mellanmål, och hoppas på att få ut alla gaser och allt bajs snart, för det gör ooooont!

Jogg i parken

Jag var tvungen att sticka UT och jogga idag. Det var soligt och fint och det hade bara känts dumt att stå på en crosstrainer och titta ut på det fina vädret.

Sist jag joggade utomhus var nog i oktober. Jag har för mig att jag till slut klarade min 3,5 km-runda utan att gå vissa bitar. Nu klarar jag rejält mycket mer, och det känns så jävla roligt.

Idag då. Det blev totalt 5,7 km. En paus när jag försökte köra lite styrka (men två störiga tolvåriga tjejer var lite ivägen). Det var mycket kallare än jag trodde, och mina benvärmare hjälpte inte mycket, särskilt inte på låren. Linne, tröja och tracker var också lite kallt. Mössa såklart. Och träningshandskarna fick det bli eftersom jag besökte utomhusgymmet i parken.

Nu, läggdags!


Jag behöver tips

Några olika saker vill jag ha hjälp med. Gymgrossisten, mjukisbyxor och mens.

1. Jag ska köpa proteinbars på gymgrossisten.com, men så är det någon hundralapp kvar till gratis-frakt-gränsen. Jag vill ha tips på något roligt eller bra som man kan köpa därifrån.

2. Jag köpte mjukisbyxor idag, men är lite tveksam. Jag gillar hur de visar min rumpa, haha. Men den där blöj-grenen är jag kluven till. Det kan ju se mysigt slappt ut, men är den inte lite väääl låg?



3. Mens. Varför har jag den inte? Jag hade mens senast i början av januari. Jag äter ju, och har varken spytt eller ätit extremt lite på väldigt länge. Nu äter jag ju runt 2000 kcal om dagen. Kan det vara att jag tränar för mycket? Någon som har koll.

Veckans träning

Den här veckan har känts riktigt bra i träningsväg. Inte för mycket styrketräning, utan musklerna har fått vila. Lite stackars ben bara.

Måndag: Bodypump + 30 minuter löpband
Tisdag: 40 minuter crosstrainer
Onsdag: Vila
Torsdag: 20 minuter crosstrainer + 20 minuter löpband + gym (rygg, mage, lite armar)
Fredag: 20 minuter crosstrainer + 20 minuter löpband + 20 minuter crosstrainer
Lördag: Bodypump
Söndag: Vila


Top Model och gröt

Idag har jag varit på Bodypump. Tänkte springa lite efteråt, men efter fem minuter kände jag bara "nä guuud vad tråkigt" så jag struntade i det och stack hem. Det var nog lika bra, för jag har haft fullt upp med pastasallad och hallonpaj och disk och tvätt. Dessutom behöver benen som vanligt vila.

Snart kommer M hit. Vår myskväll idag, för man fåååår ju inte missa melodifestivalen. Förhoppningsvis hinner vi se Top Model också. Fast förra veckan tittade han på det utan mig, fast vi hade bestämt, för han bara kunde inte låta bli. Åh vad irriterad jag blev. Jag har gått hela veckan och hotat med att se Black Swan på bio utan honom. Men jag tror alla pikar är tillräcklig hämnd, så han är ganska förlåten.


Dagens frukost:


Jag tror mina grötar (gröter, gröts, gröti, grötter?) börjar spåra ur lite. Här har vi grahamsgröt med ägg, kakao, vaniljsocker, kokos, jordnötter och mjölk. Lite snickersaktigt med choklad och jordnötter.


Min kropp bara slukar mat

Idag har jag ätit rätt mycket. Mat, riktig mat, inte godis och så. När jag då ändå blir hungrig väldigt kort tid efter en måltid så hade jag lätt kunnat få lite panik, börja räkna kalorierna eller försöka fylla magen med random innehållslös grönsak. Men idag har jag lyssnat på kroppen. Den använder ju tydligen maten till något (förslagsvis till muskler, träning), så då ska den få vad den behöver.

Idag blev det konditionsträning. Hääärligt.
20 min. crosstrainer + 20 min. löpband + 20 min. crosstrainer



Efter träning:
Keso och yoghurt med apelsin, mandel och flingor. Och så kanel och kardemumma.


Matbilder

Ska man orka iväg och träna i regnet? Jaaa det ska man! Har tänkt jogga en stund och köra lite maskiner på gymmet. Får se hur mycket jag orkar, men iväg ska jag, så fort maten har lagt sig lagom i magen.

Dagens lunch: Potatismos med bön- och rödbets"bullar" och broccolisås (jesus vad röda de blev på bilden).




Det får bli en bild från lördagens mat också. Svampcrêpes, sallad och vin hos M.

Fettisdagen, semlor och siffror

Jag och M ska göra semlor imorgon, men idag fick jag med mig hem från jobbet, så jag äter en nu också. Och jag vet att jag inte ska räkna, men jag vill veta om det är 200 eller 600 kcal jag får i mig. Mweh :/

Så jag försökte googla. Enligt aftonbladet är det 500 kcal i en semla:
"Varje semla innehåller cirka 500 kilokalorier. Grädde: 130 kcal, mandelmassa: 200 kcal, bulle: 160 kcal och florsocker: 8 kcal."
Det skulle betyda 35g grädde, 45g mandelmassa, 50g bulle

De menar alltså att det är 45 gram mandelmassa i en semla?! Och 35 gram grädde? Det får vara en jävla stor semla då, fast med en liten bulle.

Min semla väger 90 gram, och jag skulle gissa på 15 gram mandelmassa (jag har ändå gjort några tusen nu). Enligt slv är 90 gram semla 300 kcal. Och visst, det finns säkert tyngre semlor, men ändå.



Jobbiga tidningar som skriver saker de inte vet något om. I metro stod det ungefär "semlor innehåller så många kalorier så vi tänker skona er från den siffran".  Och sen självklart tips på hur man bränner bort alla de där ofantligt många kalorierna. Kan de inte bara sluta skrämma folk?

Nu ska jag dricka kaffe och äta min semla, som innehåller lika lite kalorier som några rader choklad.

Nu så

Mindre fixering vid att se smaal ut.
Mindre oro och ångest.
Mindre matplanering och heeeliga måltider.
Mindre kaloriräknande.
Mindre jobbiga känslor när jag blir för mätt.
Mer spontana godisbitar och extra portioner.
Mer hänsyn till vad kroppen vill.
Mer vilodagar.


Det går bra nu. Träningen är rolig och maten är god. Kom nyss hem från gymmet. Bodypump + 30 min. löpband. Nu har jag ätit en stooor portion paj med bulgur och bönor till. Några chokladbitar också. Jag vet inte ens om jag har ätit en eller tre, och det spelar ingen roll.

Åh, om det bara kan fortsätta såhär.

Jagjagjag

Ibland känns det verkligen som om träningen börjar synas. Det är så roligt, och jag blir pepp på att både äta och träna och vila.


Fånigt glad

Jag fick inte mens. Istället kom solen igår. Jag vet inte om det var solen som gjorde det, men jag blev pinsamt lycklig. Cyklade iväg och körde Bodypump på morgonen, sen 45 minuter löpband. Jag gömde mitt leende för att inte verka konstig. Trallig och skuttig hela dagen.
Sen åkte jag till M och såg melodifestivalen. Vi åt FETTIGA crêpes och sen fruksallad och glass. Drack vin. Och det kändes bra.
Uuunderbart sex igår (vinet hjälpte säkert till) och i morse. När vi åt frukost hörde vi att grannen också fick till det ("Aaaaah aah mmmmm åååh AAÅÅÅÅÅÅÅH!").


Än så länge sitter känslan i. Jag får hoppas på sol imorgon också.

Tårarna ligger på lur

Jag antar att jag kommer få mens imorgon eller nåt, annars är jag bara cp.
Började nästan gråta ute på stan idag, när jag upptäckte att mitt visakort har gått ut. Jag fick gå till banken innan jag kunde handla mat alltså.
Började nästan gråta när jag kom hem och stoppade in påsen med wienerbröd och kanelbullar i kylen. Den tredje jag har fått på jobbet den här veckan. "Jag vill ju äta dem..." gnydde jag när jag tog ut och slängde de gamla bullarna.
Började nästan gråta igår när jag kom på att jag varken ville eller orkade träna. Jag sket i det efter mycket funderande, och det var säkert bra.

(Mensen borde för övrigt komma nu. Eller ja, den borde kommit för snart en månad sen... Varför? Jag äter ju.)

(Och jodå, jag äter av bullarna ibland. Mest om jag fikar med någon)

Nudlar

Nu har jag precis ätit snabbnudlar, för första gången på jag vet inte hur länge. Med bönor, fetaost och tomat.

Började tänka på när jag var yngre och hade en av mina nudelperioder. Jag tog alltid ett paket currynudlar, kokte dem i vatten och mjölk, så länge jag orkade, tills det blev typ en krämig gegga. Sen slängde jag i åtminstone en matsked smör. Haha, så jävla gott det var. Jag har alltid varit sådär, tagit en massa smör, en massa grädde. Skrapat av smörkrämen från rulltårtan, ätit smet eller vaniljvisp direkt ur skålen. ÅÅåh, vad sugen jag blir. Nu gör jag bara så om jag hetsar.

(vilket jag för övrigt inte har gjort på länge. Det är ju bra)

RSS 2.0