Jag <3 Katarina Wennstam

Jag saknar att skriva här. Jag saknar er, och jag blir så glad när jag ser att jag fortfarande får kommentarer då och då. <3Jag vet att jag har skrivit om Katarina Wennstams böcker här, för länge länge sedan. Nu har jag läst ytterligare två av hennes romaner (de facklitterära är också extremt bra), och jag måste skriva av mig någonstans.
De - är - så - bra! Jag har aldrig brytt mig om kriminalromaner, men hon gör det på ett helt eget sätt. Smuts, Dödergök och Alfahannen är titlarna i hennes trilogi. De handlar om mord, våldtäkt, kvinnomisshandel, prostitution och människohandel. De ger en inblick i det svenska rättssystemet, där ingenting fungerar som det borde.
Som om inte det vore nog, så skriver hon så fängslande, och hennes karaktärer är inga stereotyper, utan hela människor. Jag kan känna igen mig i alla; polisen, den unga tjejen, våldtäktsmannen och mamman i medelåldern. Just därför blir det tungt att läsa också. Man vill inte känna igen sig i en mördare. Man vill inte känna empati med en våldtäktsman. Man vill inte tycka om en som går till prostituerade.
Åh, jag kan inte släppa hur bra böckerna är. Smuts och Dödergök rekommenderade jag till min mamma, men Alfahannen hade nästan för mycket träffande beskrivningar för att jag ska våga. Det känns för personligt. Jag vill inte låta mamma läsa om mitt sexliv, så känns det.
För beskrivningarna i den boken, om att ha sex fast man inte riktigt vill, om att göra saker som känns fel, men också om att tycka om "förbjudna" saker och vara så kåt att man knappt kan tänka, de matchar mina tankar för bra.

Wow, säger jag bara. Läs böckerna.

Kommentarer
Postat av: Cissela

Hittade in här av en slump.

Ser att du inte har skrivit på länge - hur går det med din ätstörning idag?

2011-11-21 @ 20:00:21
URL: http://www.cisselas.myshowroom.se
Postat av: A

Å, tack, tack, tack!Fick tips om hennes böcker för ett tag sen, hade glömt bort namnet, och har gått och retat mig på att jag inte kunde komma ihåg vare sig författaren eller vem som berättade om henne i nästan en vecka nu.Biblioteket here I come! : )

2011-11-22 @ 17:14:45
URL: http://frihetensvindlar.blogspot.com
Postat av: Simone

Den sista jag läste var smuts,har inte läst dom andra än. Men ja, hon är en sjukt duktig författare!

2011-11-23 @ 19:56:52
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Miss C

Nea: Jo, det är för lite för en normal människa - men inte för någon som behöver gå ner i

vikt. Det är sjukt jobbigt att ligga under vad jag egentligen behöver för att BEHÅLLA

vikten, men det är ju ner jag ska. Ska man vara fin får man lida pin...(och nu är det så att jag faktiskt behöver gå ner i vikt, så det är inget jag gör för

att bli smalast i världen/så smal och underviktig som jag var innan) Kram C

2011-11-28 @ 14:04:18
URL: http://missc.se/
Postat av: Em

Jag tror mest att de aldrig kommer lämna mig, vill inte dra alla över en kam men tror jag kommer ha riktigt svårt att släppa det helt helt!

2011-12-03 @ 21:15:39
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: Miss C

Nea: Jag lyckas ju gå ner i vikt än så länge, så jag fortsätter på samma spår. Vet att jag

leker lite med elden, men jag klarar inte av att vara såhär 'stor' längre. Måste ner.

2011-12-06 @ 13:09:29
URL: http://missc.se/
Postat av: Erika

Sv: Ball, vi verkar ändå ha en del upplevelser gemensamt. Har det varit svårt att sluta väga sig för dig?

2012-01-24 @ 20:44:06
URL: http://anaaddict.blogspot.com
Postat av: M-N

är det så? men alkoholister tex, de får ju bidrag ?

jag kan inget om sånt så jag tror på vad du säger, men det är väldigt kasst...SPEC med ätstörningar för oftast blir man sjuk i det INNAN man får ett yrke ,nnan man börjar jobba osv, hur ska man få pengar då? :(

fast iof så får jag ju från socialen om jag inte hade haft lite fonder och om inte min sambo hade haft inkomst, så det är ju iof inte så att man hade blivit uteliggare ...

men ofta bor de med svår ätstörning fortfarande hemma och då får man ju inte bidrag så det är ändå lite dåligt påfunnet ... en förälder kan ju inte batala hela ens liv och någon som är sjuk och inte får en kickstart, pengar osv, fortsätter oftast att vara sjuk också ... ;/

2012-01-27 @ 14:06:52
URL: http://levaavluft.se
Postat av: Erika

Du har så jävla rätt.

2012-02-03 @ 11:44:15
URL: http://anaaddict.blogspot.com
Postat av: M-N

sv; ja precis... vi får se hur det går .. :( han är guld värd iallafall.. :)

kram

2012-02-06 @ 12:34:57
URL: http://levaavluft.se
Postat av: Cole

hahahah jaa lime!

2012-02-15 @ 23:58:27
Postat av: Em

Jag ber om ursäkt för att jag inte svarat på alldeles för länge!Jag kommer nog ha kvar min blogg men vill jag bli frisk måste den nog försvinna förgått.Jag kom in på dietist tillslut och går nu det jag verkligen vill!Just nu går min ätstörning åt fel håll, börjar bli riktigt tjock men ska bli smal igen fast på ett bra sätt!

2012-02-16 @ 21:24:53
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: levaavluft

du har rätt i att jag fick "riktiga" 'ätstörningar ganska sent, början av 2007, så det är ioförsej 5 år redan, men det jag tänkte säga var att jag minns inte den friska tiden alls.. för jag har alltid haft ett konstigt förhållande till mat, aldrig kunnat lita på mättnad och hunger, aldrit hatat mig själv... jag kan inte minnas att jag har mått bra av att äta på vääääldigt länge, tyvärr.

2012-02-22 @ 12:19:11
URL: http://levaavluft.se
Postat av: Em

Skrev ett inlägg igår, är det något mer du undrar utöver de så fråga:)

2012-03-08 @ 20:44:26
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: Em

Ja, de är väl bara att man betalar antar jag. Skulle de se att man är för smal eller så så kanske de säger till, jag vet faktiskt inte. Man kan ange specifika mål annars så får alla samma schema.

2012-03-24 @ 09:50:36
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: Em

Jag kör på oxyelite pro men började med dem i förrgår så kan inte varit dem, tog ingenting sådant den dagen så måste bara varit en konstig dag. Jag har problem med lågt blodtryck så kan ha varit de som spökade. Jag har väl tänkt testa dem också någon gång men inte dem jag kör nu. hur är de?

2012-04-26 @ 06:47:09
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: Em

Märker du någon skillnad nu då?

jag brukar också ta utan att jag äter speciellt bra men tror de funkar bäst om man äter o träna men inte riktigt så man tänker alltid kanske.

2012-05-15 @ 14:11:31
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: my

hur går det för dig?

Svar: Det går bra, bara bra! Inget ätstört beteende alls längre, och knappt några jobbiga tankar heller. Visst, jag kan känna mig ful och stor, men inte oftare än någon annan tror jag. Jag jobbar som bagare nu, och äter mackor med tjocka smörlager varje dag, och smakar kakor och äter bullar. Ingen ångest för det inte :)
fuckingfake.blogg.se

2012-11-14 @ 18:24:40
URL: http://myway.blogaholic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0