Hets?

Tillbaks till det normala nu då. Jag tror att jag måste köra på en diet som har utrymme för hets. En dag i veckan där det är okej om jag äter för mycket. Det borde väl gå. Självklart försöker jag att inte hetsa, men jag inser ju också att jag inte har kontroll över mig själv.

Om jag äter runt 500 kcal om dagen i sex dagar, och sedan sisådär en miljon kcal den sjunde dagen, då måste jag väl ändå gå ner? Om jag tränar minst fem dagar i veckan? Jag får nog satsa på det, för om jag har en dag när jag får äta så ökar chansen att jag klarar mig bra de övriga dagarna.


Idag har jag tränat step. Skönt att bli av med lite av helgens intag. Ska försöka träna varje dag den här veckan, för nu vill jag få bort magen.

Anorexi-propaganda?

Okej, anorexiapappa säger att min blogg innehåller ätstörningspropaganda. Kan någon tala om för mig var den är?


Jag förstår att han ogillar min blogg, och jag förstår att folk över huvud taget tycker illa om såna här bloggar. Jag är medveten om att man blir mer triggad till att svälta sig när man läser såna här bloggar. Jag vet ju att jag själv inte borde läsa anorektikers bloggar just för att jag lättare hamnar i sånt beteende då. Men ätstörningspropaganda? Det är skillnad på att ha en pro ana-blogg och att skriva om sina idiotiska tankar om mat och vikt.


Så om någon, gärna anorexiapappa förstås, kan tala om var i min blogg ni hittar propaganda för ätstörningar, så skulle jag uppskatta det. Det närmsta jag hittar är väl att jag skriver ner vad jag äter, och min vikt och mina mått. Men det är ju inte propaganda, även om det skulle kunna påverka ätstörda i fel riktning.

Jag tycker själv att det finns en del inlägg på min blogg som tyder på att jag inte tycker att anorexi är en festlig grej. Till exempel här, här, här, här eller här.


Jag är inte positiv till ätstörningar. Jag propagerar inte för det. Okej om det jag skriver kan vara dåligt att läsa för ätstörda, men när någon påstår att det jag skriver är ätstörningspropaganda, så blir jag lite arg. Och ledsen.

Fuck it

Mår inte bra idag. Känner mig ledsen. Allt känns hopplöst. Jag är sämst på att gå ner i vikt, och dessutom sämst på att trivas med min vikt. Jag kämpar och kämpar, men så gör jag alltid något jävla misstag som förstör allting. Försöker tänka att det är bra om jag lyckas hålla min vikt nu, inte gå upp. För jag är sämst och kommer aldrig lyckas med att väga mindre. Felstegen kommer så ofta nu. Hur värt är det att hålla på såhär om jag ändå inte går ner. Fuck it.


Jag har i alla fall kommit igång med träningen igen nu. Satsar på att träna sex dagar av sju nästa vecka. Lite måste det väl hjälpa ändå.

Underbara anorexi

Nämen vad trevligt, anorexiapappa har tipsat om min blogg. Det innebär en massa nya läsare. Yes! Säkert många anorektiker, som jag ska dra ner. Gå ner i vikt! BMI över 15 är inte okej. Jag hatar alla normalviktiga människor och vill att alla ska bli magra och beniga. Man får inga biverkningar av att banta. Det är bara bra för kroppen att inte äta. Man får tjockt fint hår och framför allt massor av energi! Så svält nu tjejer! Allt vad ni kan.
Eh, ja. Nu till någonting annat. Jag blir lite rädd när jag märker hur känslokall jag kan vara. Jag känner mig inte ens lite ledsen för att det tog slut med pojkvännen. Och vi var ändå tillsammans i ett år. Men jag tycker bara att det känns skönt, och ser fram emot att få knulla runt.
Det kommer bli svårt att gå ner i vikt nu. Imorgon ska vi äta på asiatisk restaurang med jobbet. Det är förbeställt. Man får välja tre olika saker att äta, och för mig som är vegetarian finns det bara tre. Ris, nudlar med grönsaker, och vårrullar. Fan. Om man bara väljer två så lägger de upp extra av det andra. Och jag kommer säkert inte kunna låta bli att äta upp allt. Vågar inte lämna för mycket heller. Åh vad jobbigt allt är. Kan inte någon bara skära bort lite lovehandles och mage från mig?
Och nej, det översta stycket var inte jätteseriöst.

Skärp

Igår vägde jag mig. 47,5 fortfarande, alltså samma som förra veckan. Men jag hade inte väntat mig något annat, eftersom jag låg hemma och var sjuk i några dagar, och hetsade i lördags. Igår tränade jag också för första gången på en vecka. Step. Kändes väldigt skönt. Med maten har det gått bra. Eller bättre än väntat åtminstone. Det blir väl runt 600 kcal om dagen nu. Om jag håller igång med träningen är det okej. Idag har jag inte tränat något, men imorgon blir det Aerobics.
Förresten, jag måste snart börja använda skärp för att inte tappa mina byxor. De har varit lite baggy hela tiden, men det är roligt att känna hur de hamnar längre och längre ner. Jag kan ta av dem utan att knäppa upp nu, och det har inte gått innan.

pojkvän + jag = bajs

Tack för alla svar på mitt förra inlägg. Jag ska se till att prata med henne på något sätt. Förresten, ni kanske vet, får anorektiker ofta förhöjda levervärden? Och varför får man det? Min kompis, som jag skrev om, har nämnt att hon har det. Har jag för mig i alla fall.
Igår flyttade jag. Hem till mina föräldrar alltså. Det känns bra.
Idag gjorde jag slut med min pojkvän. Det känns också bra tror jag. Fast det känns inte bra att han är så ledsen. Fan, jag borde aldrig vara i ett förhållande. Jag tror att det alltid kommer bli så, att jag tröttnar efter ett år eller två. Det passar dåligt ihop med att jag blir kär i folk hur lätt som helst. Usch.
Idag och igår har det gått rätt bra med maten. Över förväntan. 

Jag behöver råd

Jag är orolig för en kompis. Jag misstänker att hon har anorexia, eller någon annan ätstörning. Jag har känt henne i snart fem år, och hon har alltid varit väldigt smal, underviktig. Men jag tror att hon har gått ner i vikt under det senaste året. Det ser ut så. Hon är läskigt smal nu.

 

Jag försöker hålla utkik efter saker i hennes beteende som tyder på det. Och jag ser en del. Vi är ett gäng på åtta pers som umgås tillsammans, och det blir ofta fika, på café eller hemma hos någon. Personen i fråga äter sällan kakor. Hon har inte mjölk i sitt te. Det har hänt ganska många gånger att hon har bakat kakor eller bullar som hon bjuder oss på, men inte äter av själv. Hon fryser, är ofta trött och har ofta ont i huvudet. Redan när jag lärde känna henne var hon ganska mån om att vara nyttig, att äta nyttigt. Hon cyklar till och från skolan varje dag. 35 minuter, enkel väg.

 

Men helt uppenbart är det inte. Hon äter. När vi var där en gång hade hon lagat spenatpaj, som hon åt två stora bitar av. Men jag såg ju att det inte var något med mycket kalorier. Ingen äggstanning, utan bara spenat, lök och ägghalvor i. Här om veckan åt vi tacos, och då åt hon. Men jag vet inte hur mycket. När vi bjöd på pannacotta åt hon nästan halva sin. Och hon åt semla när vi bakade det. Så ja, hon låter inte alltid bli kakorna.

Men jag misstänker att hon bara är jävligt bra på att dölja det. Och att hon är väldigt noga med att ingen ska misstänka något. Vilket ingen gör heller, förutom jag.

 

Vad mycket text det blev nu. Men det får det vara. Grejen är att jag känner att jag måste göra något. Hon mår helt klart inte bra. Sist vi sågs gick hon hem tidigt för att hon var trött. Och hon såg ut som man gör när man är sjuk. Som om hon knappt orkade stå upp eller prata med någon. Men även om vi har känt varandra länge så är vi inte jättenära kompisar. Vi träffas aldrig bara vi två, och dessutom pratar hon väldigt ogärna om sig själv. Och hon kan lätt bli sur om hon tycker att man lägger sig i. Så jag vet inte hur jag ska göra. Det känns dumt att ta upp det på msn, men det är typ enda möjligheten om det inte ska vara folk runt omkring.

 

Någon som har några råd? Ska jag ta det på msn? Vad ska jag säga?

 

Jag vill ju inte att hon ska börja tycka att det är skitjobbigt att komma och fika med oss, så jag vill helst inte börja prata om maten. Kan det funka om jag påpekar att hon har blivit smal? Frågar om hon har gått ner i vikt senaste året, och säga att jag blir orolig eftersom hon är trött så ofta? Så slipper hon veta att jag försöker kolla hur mycket hon äter.


Carolas fadderbarn


Hanna Fridén skrev om Carola och hennes fadderbarn idag. Jag känner att det är nyheter värda att sprida. Det är alltså aftonbladet som här skriver om när Carola åker till Haiti och hälsar på sitt fadderbarn, och dessutom ger honom en fin present - en parfym för 600 spänn. Eh, ursäkta? Parfym? Carola är hemsk, på alla sätt. Hon sa att Gud talade om för henne att hon skulle ha blå klänning i melodifestivalen, och nu ger hon dyr parfym till sitt fadderbarn, som inte ens har mat att äta.


Ogillar hela grejen med fadderbarn. Det finns bara för att vi i västvärlden ska kunna köpa våra dyra parfymer och märkeskläder med gott samvete. Det känns fel helt enkelt. Som om man skaffar en jävla hundvalp att ta hand om. "En söt liten brun en med stooora sorgsna ögon, är han inte fiiiin? Och JAG gör så att han får gå i skola och äta varje dag, för JAG är så snäll. Och jag har fått brev från honom där han skriver hur tacksam han är för att JAG har räddat hans liv."


Visst, att ge pengar är bra. Men att behöva få namn och foto på någon för att se att pengarna verkligen kommer till nytta är ju bara för att man själv ska känna sig lite duktigare. Vill du se vart pengarna går, hur många du hjälper, vilken mat de äter, hur de ser ut, så åk dit och hjälp dem då.

Sitt inte här och känn dig snäll för att du skickar 50 kronor i månaden så att du ska kunna visa upp ett foto på ett barn med vackra ögon för alla dina vänner.

Nästa vecka

Så, gårdagen gick bra, och idag får jag äta. Tänker dock inte äta sötsaker idag. Spar det till imorgon. Men det finns ju en risk att jag hetsar mat. Jag ska försöka låta bli, och åtminstone se till att äta bra mat, nyttig mat. 
Igår kom jag på att nästa vecka blir tuff. Det blir nämligen lunch på jobbet varje dag, och de beställer vegetarisk mat bara till mig. Så jag måste äta lunch varje dag. Förmodligen kommer jag, av praktiska skäl, bo hos mina föräldrar då (även om jag inte har flyttat hem än), så jag kommer vara tvungen att äta middag också. Det kommer bli ett ordentligt test för mig. Jag måste se till att äta så lite som möjligt vid varje måltid. Det är jag inte bra på. Det är lättare att inte äta alls. Men det blir ju... spännande att se hur det går... typ.

150 kcal

Är hos mina föräldrar nu. Att jag är sjuk funkar som ursäkt för att inte äta. Och imorgon ska jag äta frukost, så då håller jag väl mamma lugn.
Har ätit två äpplen och en apelsin idag, så det blir väl runt 150 kcal. Och just det, buljong och ingefärste också. Känns bra. Men det känns mindre bra att jag inte kommer träna på hela helgen förmodligen. Försöker tänka på att jag har hur mycket tid som helst på mig att ta igen det sen. Bara jag ser till att inte gå upp i vikt nu så är det lugnt.

Städa och flytta

Har börjat städa lite. Om jag ändå är hemma kan jag försöka göra något vettigt. Måste städa innan helgen, och så är det verkligen dags att packa ihop grejer inför flytten. Fast egentligen vill jag rita. Blev så sugen på det. Men det får vänta.

Benny & Joon

Ah, stannar hemma från jobbet idag. Så skönt. Jag tycker om att vara sjuk ibland. Om man är lagom sjuk och inte tvingar sig iväg till jobb eller skola. Har precis sett Benny & Joon, eftersom Miss C tipsade om den. Väldigt fin film. Och jag blir som en nyförälskad 13-åring varje gång jag ser Johnny Depp. Sitter och ler som ett fån. Jag ska gifta mig med honom någon gång.

Träning, nope

Fan! Jag hatar mitt liv. Är sjuk igen, och nu har jag nog lite feber. Vill träna ikväll, men det är nog jättedumt. Vad vill allt mig? Ska min träning bli helt förstörd flera veckor i sträck eller? Tur att det är äta-dag idag. Jag behöver nog få i mig något för att kunna bli frisk. Äter yoggi med såna där bruna superfiber-flingor. Sjukt gott. Imorgon ska jag försöka klara mig på frukt, om jag nu inte ska träna.

 

För övrigt finns det fler anledningar till att jag hatar mitt liv just nu, men de har med jobb och plugg att göra, så det kan jag inte skriva så mycket om.


47,5

Dagen har gått bra. Efter ett päron till frukost åt jag ett knäckebröd med en ostskiva på jobbet, kanske en halv deciliter mjölk i kaffet, en halv kiwi, en naturdietbar innan träningen, och nu äter jag lite quornbitar. Jag ville ju inte dö på träningen, så jag såg till att äta lite. Så det blev… 50+50+25+30+200+60=415. 415 kcal, på en träningsdag. Step, jobbigt pass. Det är bra.

Jag vägde mig ju också. Gick och var galet nervös på jobbet. 47,5 kilo, både före och efter träningspasset (ja, jag vägde mig två gånger, för jag tänkte att jag kanske såg fel första gången). Det kan vara vattenvikt jag har gått ner, men just nu känns det i alla fall riktigt skönt. Skönt att min hets under helgen inte sabbade allt. Det känns som om mina regler funkar ganska bra trots allt. Att äta normalt några dagar i veckan håller väl igång ämnesomsättningen, och så gör det att jag pallar låta bli att äta de dagar jag inte ska.

 

För övrigt så har jag bestämt att när jag kommer ner till 47 så ska jag hålla den vikten i en eller två veckor. Vänja kroppen vid lite mer mat, och så hjälper det mig nog att inte ge upp och hetsa ihjäl mig.
Som i november när jag bestämde mig för att sluta hålla på att gå ner, så då åt jag tills jag gått upp 5 kilo igen. Smart, verkligen.


Misstankar

Dagens mat: Två päron och kanske en deciliter mjölk i kaffet. Runt 150 kcal. Duktigt. Imorgon blir det mer, för då ska jag träna.

 

På mitt jobb är det en av mina kollegor som vet om att jag bantade och hade problem med sånt innan. Jag berättade för honom innan jul någon gång, att jag hade slutat med det och försökte bli av med alla tankar runt det. Så han vet om det, men han vet ju inte några detaljer, inte hur illa det var riktigt. Idag tackade jag nej till godis, med ursäkten att jag bara äter sånt på helgen. Och jag såg direkt att han blev misstänksam. Han sa inget, men skakade på huvudet och gav mig en blick som betydde ungefär ”fyy, har du börjat med det där igen?”. Sedan sa han sarkastiskt ”För att du inte ska få hål i tänderna då eller?”. Jag skämdes lite, och han såg nog det. Men ja, det är lugnt. Även om han skulle få veta att jag bantar så är det okej. Han skulle inte tala om det för någon annan.

 

Men jag tänkte lite mer på det efteråt. Och är det inte lite lustigt att min kollega, som har fått höra lite om mina problem för ett par månader sedan, blev uppenbart misstänksam när han fick veta att jag inte äter godis på vardagar. Men min pojkvän, som är ganska ordentligt insatt i vad jag höll på med då, och hur jag mådde, inte verkar misstänka något alls trots att han vet hur mycket jag tränar, att jag åkte till gymmet en extra gång bara för att väga mig, och han såg själv att jag har gått ner i vikt.

 

Egentligen skönt för mig, men lite konstigt är det…


Somna-fantasier

Jag skrev innan att Hank Moody återkommer i mina "somna-fantasier". Tänkte att ja gfår förklara det litemer kanske. Så länge jag kan minnas har jag hittat på trevliga dagdrömmar för att kunna somna. Om jag tänker på annat, typ något som har hänt under dagen, eller vad jag ska göra dagen efter, eller bara ligger och funderar, så tar det en evighet innan jag somnar. Så för mig är det logiskt att helt enkelt drömma sig bort i en fantasi. När jag var liten handlade de ofta om att jag gick vilse i en skog mitt i vintern, men mötte någon som visade mig en grotta där vi gjorde upp eld och kunde sova. Ett tag handlade de om att jag tog räddade något barn som jag kunde ta hand om, också ofta i naturen, ett barn som gått vilse eller så.
Sedan började de självklart handla om att ha sex med killar och tjejer. Fast oftast var det inte sex, utan snarare ligga och mysa-grejen. Mycket romantisk var jag på den tiden, haha. Jag fantiserade om att ha sex med min lärare, mina idoler, mina kompisar. Eller bara att träffa mina idoler (Nightwish var det då). Att jag blev kompis med dem och fick följa med dem på turné, ja ni vet. Eller att jag har en superkraft, typ som att jag kan göra mig osynlig. Om jag blev kär i någon fantiserade jag om den personen varje kväll i flera veckor.
Ja, jag har nog fantiserat om det mesta. Men vissa saker och personer återkommer. Som Hank Moody. Magnus Betnér också.


Jag måste alltid hitta på en hel historia. Jag kan inte bara börja fantisera om att jag ligger i en säng med Hank Moody. Utan jag måste komma på hur vi träffas och hur vi hamnar i samma säng, på ett någorlunda realistiskt sätt. Det är inte så lätt alltid. Ibland tar det så lång tid att jag inte hinner komma fram till att vi har sex innan jag somnar. Så då får jag fantisera om samma sak nästa kväll, men jag måste ändå tänka om alltihop igen, hur vi träffades och så.

Ibland kommer jag på redan på dagen vad jag ska fantisera om, och då längtar jag tills jag ska gå och lägga mig. Till mina somna-fantasier onanerar jag i princip aldrig förresten Det kanske låter så, eftersom det är en massa sex inblandat. Jag vet inte varför jag inte gör det, det har bara aldrig varit så.

Hank Moody <3

Klockan är snart nio, jag dricker te, äter ett päron och tittar på Californication. Tredje säsongen. Alla borde se Californication. Riktigt bra serie, och jag tror att alla som ser den blir kära i Hank Moody. Vad skulle man inte ge för en natt med honom (han är en av de personer som återkommer i mina somna-fantasier).


Jag börjar inte jobba förrän vid ett. Dåliga jobbtider, men det är i alla fall skönt att kunna gå upp klockan åtta och ha några timmar för sig själv. Jag delar ju rum med min kompis, så det blir inte mycket ensamtid annars. Morgnar är mysiga. Man orkar ta tag i saker om man behöver, och tiden går långsammare än på kvällen.

Skönhetstävlingar för barn

Sitter och tittar på Mammas lilla skönhetsdrottning nu. En dokumentär om skönhetstävlingar för barn i England.
Fy fan! Jag mår illa av att se det. Tänk att det finns så vidriga människor som mammorna till de här stackars barnen. Det borde vara förbjudet att skaffa barn om man inte är smartare än så. Och flickorna kommer säkert växa upp och bli lika jävliga. Fast man hoppas ju att de revolterar och vägrar sminka sig, rakar av håret och blir tjocka. Usch, jag blir så arg och ledsen.

Man kan se det på tv4 play, här:
Mammas lilla skönhetsdrottning

Äckligt äckligt äckligt.


Back on track

Helgen är snart över, och jag har precis varit och tränat step.
Idag har jag ätit en liten apelsin och en liten portion pasta och vit fisk till middag.
Jag tror jag ligger på runt 300 kcal, så det har gått bra. Lyckades smussla undan en portion tomatsoppa med pasta som mamma la upp åt mig.
Jag ska flytta hem till mina föräldrar snart, så då måste jag ändra mina regler. Nu kör jag på:
Söndag, måndag, tisdag: 100-600 kcal (beroende på om jag tränar eller inte)
Onsdag: 1000-2000 kcal (räknar inte utan försöker äta normalt)
Torsdag: 100-600 kcal)
Fredag, lördag: Normalt + att godis och kakor är tillåtet.

Nu är det ju inte meningen att jag ska hetsa på helgen, utan mer äta en bit kaka till efterrätt om någon bjuder. Men det tycks vara omöjligt för mig att klara av :/


Jag har studerat matvanorna hos min familj, och egentligen tror jag att det kommer bli ganska lätt att smita undan. Som jag skrev igår, de skulle märka om jag inte åt alls. Men grejen är att det enda målet man äter tillsammans är middagen (om ens det). Frukost kommer jag oftast göra själv, så det blir väl en portion gröt eller en mugg välling, så att de ser att jag äter. Sedan går det till så att man får fixa mat själv om man vill äta innan middagen. Så då kan jag bara äta en liten portion middag. Ibland kommer jag nog behöva äta en macka på kvällen också, eftersom pappa alltid gör te och mackor.

Så när jag flyttar hem får jag köra mer på lagom lite varje dag, istället för mycket några dagar och väldigt lite andra. Och så träna som en galning, så borde det gå bra. Kanske.

Andas

Okej, två dagar helt åt helvete. Men jag har kämpat emot ångesten, och lyckats ganska bra. Nu ska jag vänta och se. Tänker väga mig och mäta mig på onsdag. Har jag gått upp i vikt då blir det att ta nya tag, ändra något, fixa det här. Har jag inte gått upp något så visar det egentligen att jag "har råd" med två hets-dagar utan att allt blir helt fucked. Och då är jag lyckligast i världen.
Imorgon ska jag se hur mycket jag kan smita undan maten här hemma hos mina föräldrar, utan att det märks alls. Ingen får se något misstänkt över huvud taget. Jag tror inte det blir svårt att hålla nere kalorierna under 1000, men att komma ner i 200 blir omöjligt. Men vi får se.

Bitterfitta, jag?

Jag vill inte att din arm ska ligga perfekt runt min midja.
Jag vill inte höra att mitt bröst passar så bra i din hand.
Jag avskyr att vara din älskling.
Jag vill inte att du kallar mig för baby.
Jag gillar inte när du drar mig till dig,
håller om mig.
Jag vill inte ligga på din arm när jag somnar.
Jag hatar att du pekar på din mun när du vill ha en kyss.
Jag vill inte att du talar om hur snygg jag är,
att du antar att det är vad jag vill höra.
Jag vill inte vara din flickvän, ditt objekt att visa upp.
Din brud som visar att du är något,
din kvinna att skryta med.
Jag vill inte vara din. Din tjej, flickvän, ditt objekt, projekt, din kvinna, din partner, din dröm.
Jag vill vara min.
Jag vill visa hur snygg jag är. Jag vill hålla om dig, smeka dig, hångla upp dig, knulla dig.
Jag vill vara jag, jag vill ha en personlighet, som inte bara existerar i förhållande till någon annan.
Jag vill göra egna val, bestämma över mig själv.
Jag vill inte vara beroende av och bunden till.
Jag vill inte umgås med dina jävla kompisar.
Fan, gör mig till något annat än kvinna.
Gör mig fri.
Jag tror inte att jag tycker om att ha ett fast (och stängt) förhållande.

Semlor

Det blev ingen tårta på jobbet. Däremot en bit vetelängd och tre kex. Två semlor efteråt dock. Jesus. Så, lugn nu, ingen ångest. Jag tar igen det, det går bra...

Dra då!

Världens bästa cover på Michael Jacksons Beat It. På svenska.
http://www.youtube.com/watch?v=mdX5aZ0KSPk

Tyvärr är videon i dålig kvalité.


Bara försvinn innan det går överstyr.
De har ihjäl dig, vill du bli en martyr?
De sparkar och slår, du vet hur det går,
så dra då, stick nu.

Dra, stick!
Ingenting är lika viktigt nu.
Skit i din kamp, klara dig hel.
Finns ingen tid för rätt eller fel,
så dra då, bara dra härifrån.

Dra, stick!
Fatta att det är på riktigt nu.
Skit i din kamp, allt sätts ur spel
Finns ingen tid för rätt eller fel,
så dra då.Love Emil Jensen!

Marzipantårta, hjääälp!

Vaknade klockan två och låg klarvaken i tre timmar. Så nu har jag sovit ungefär fyra, och jag jobbar hela dagen. Bajs.
Mina ben är sjukt trötta efter gårdagen. Jag älskar aerobics.


När jag gjorde frukost såg jag att det står en marzipantårta i vår kyl. Den som ägde den var uppe och sa att jag får ta om jag vill. Jag tackade nej, men när jag åt mina mackor så ändrade jag mig. Det är ju trots allt fredag. Är det någon gång jag ska äta tårta så är det ju nu. Så jag gick tillbaks till kylen, och upptäckte till min stora förtret (och ännu större lättnad) att det var banan i. Jag hatar banan. Skönt, så slapp jag få ångest över det. Den här dagen är tillräckligt dålig ändå. Kom på en bra grej. Jag kommer inte supa, varken idag eller imorgon. Så då är det inte hela världen om jag får i mig lite semlor och skit.

Så, nu ska jag iväg och jobba. Puss.

Nervös inför morgondagen

Idag blev det te till frukost, sen kaffe med mjölk på jobbet, ett äpple och en halv clementin, och så innan träningen åt jag två grova mackor med kokt ägg på. Jag gick på aerobics, cyklade hem, och nu äter jag ett ägg till.

Jag tänkte se till att få ut något av träningen och se till att äta både före och efter. Så de dagar jag tränar får jag inte hamna på 200 kcal. Idag blev det kanske 600. Det känns okej.


Imorgon får jag äta vad jag vill, enligt reglerna. Men jag är lite orolig för hets och ångest. Jag har redan planerat att äta semla med pojkvännen på kvällen, och idag hörde jag rykten om att det ska serveras tårta på jobbet. Jag litar inte ett dugg på mig själv, så jag tror inte att det är lönt att bestämma mig för att äta endast en semla. Istället ska jag acceptera, hur det än blir, och försöka att inte få ångest.
I fredags och lördags failade jag hårt, och jag har ändå gått ner sen förra veckan. Så hur det än blir kommer det lösa sig. En dålig dag förstör inte allt.

Mina mått

Tog fram mitt måttband idag, och blev positivt överraskad. Förra veckan tog jag fram det och mätte handlederna, eftersom jag tyckte att jag såg skillnad där. Men det var exakt samma mått, 14,5 cm. Jag blev besviken, mätte underarmen; också samma. Överarmen; samma. Sedan vågade jag inte mäta mer.

Men nu vågade jag. Handled, underarm, överarm; samma.
Byst: -1 cm
Under brösten: -1 cm
Midja: -4,5 cm
Stuss: -0,5 cm
Lår (högst upp): -1,5 cm
Lår (mitten): +2 cm
Smalben: -1 cm


Så ja, det enda dåliga var ju mitten av låren då. 2 cm mer?! Men, eftersom jag har minskat på resten av kroppen så får jag anta att det beror på muskler, och då känns det okej. Det viktiga är ändå högst upp på låren, där det där fettet på insidan sitter.
Dessutom förklarar det ju en långsam viktminskning, om nu mina muskler växer såpass mycket.


Och midjan, woo! Det trodde jag aldrig. Då kanske min pojkvän inte ljög i förrgår.

Afro

Nu har jag varit på Afro, för första gången någonsin. Det var svårt, jag fattade inget alls. Men instruktören sa att det blir ny koreografi nästa vecka, så då kanske jag hänger med bättre.

Kalorier, mat och vikt

Okej, liten update nu då:

I söndags: Hamnade på uppskattningsvis 700 kcal. Café-frukost + ett ägg. Gick på step.
Måndags: ~400 kcal, ingen träning eftersom jag kände mig förkyld
Igår: ~225-275 kcal. Minns inte om jag åt två äpplen, eller bara ett. Ingen träning. Lyckades stå emot när det serverades viol- och wienernougatglass :D
Idag: Har ätit ganska normalt tror jag. Åt precis fullkornspasta med fiskgryta (världens godaste som jag har lagat själv). Jag tror att jag ska sticka och träna snart. Har fortfarande ont i halsen, men det har inte blivit värre. Så jag chansar.

 

Igår vägde jag 48 kilo. Har gått ner typ ett kilo på 12 dagar, och det är okej. Jag försöker tänka att det är bra att gå ner långsamt. Men igår hade jag ju ätit ganska lite tre dagar i rad, så jag väger säkert mer nu (men jag ska inte väga mig).

 

Min pojkvän påpekade igår att jag har blivit smal. Jag blev gladgladglad, för det är det jag vill höra. Men samtidigt… Säger han så bara för att han vet att jag vill höra det? Det kan inte synas så mycket, två kilo sedan nyår. Och dessutom, varför säger han det som något positivt (eller åtminstone inte negativt)? Jag menar, han vet hur jag var innan, han hatade hur jag var innan, tyckte jag var jobbig att umgås med eftersom jag inte ville äta och undvek middagar och fester. Han var orolig för mig, tjatade på mig att sluta, att söka hjälp. Varför blir han inte orolig när han ser att jag har gått ner i vikt? Varför blir han inte ens liiite lite misstänksam, varför frågar han inte ens?

 

Ibland tror jag att han inte bryr sig, så länge han slipper höra om skiten.


Beslutet

Ett beslut, och jag är lugn.

Är dessutom sjuk, förkyld. Bajs, det blir ingen träning idag då.

Avundsjuk?

Såg en anorektiker på träningen igår. Så smal, så smal. Varenda muskel, varenda ben i kroppen syntes.
Först - avundsjuka såklart. Här står jag, tjock och ful fast jag försöker bli smal. Och hon bara är så där tunn, hon har lyckats, hon har självdisciplin.

Men sedan blev det så sorgligt att se. Hur hon hoppade över stepbrädan med sna tunna ben som såg ut att kunna knäckas när som helst. Hur hon ansträngde sig mest av alla, hoppade högst, tog djupast steg, viftade mest med armarna. Och hon såg ut att kunna trilla ihop och dö när som helst. Usch.

Mat

Åt inte så mycket mer igår, så det var väl okej. Idag ska jag äta ganska lite. Ett ägg till frukost, men det blir nog nån middag sen. Mår i alla fall bättre idag. Just nu.

Step igår, ingen träning idag. Tror inte jag pallar i alla fall.

---

Men gud, hur kan jag må såhär dåligt? Fan fan faaaan! Jag vill bara dö.

Planen

Planen var att äta så lite som möjligt söndag, tisdag och torsdag. Planen förstördes. Igår, på fyllan, råkade jag tacka ja till frukost på stan med en kompis. Så idag har jag ätit stor frukost. Fick panik inatt när jag försökte göra en ny plan för veckan. Ändra dagarna till måndag, tisdag och torsdag? Eller måndag, onsdag, fredag?

Har till slut bestämt mig för att äta ganska lite idag, imorgon och tisdag. Sen vanligt på onsdag och så lite jag kan på torsdag. Det borde gå. Men det beror på hur mycket jag tränar också.


Mysigt bakis idag. Hade varit skönt om jag bara inte hade haft jobbiga planer och dumma tankar.

Hetsa naturgodis

Känner mig så vidrig, så patetisk. Hur kan jag hetsa när jag inte svälter mig? Hur kan jag hetsa när jag, fyra dagar i veckan, får äta hur mycket jag har lust med? Hur kan jag hetsa när jag, två dagar i veckan, får äta godis och kakor? Vad är det för fel på mig?

Jaja, jag har inte brutit mot någon regel i alla fall. Idag är det lördag, jag får äta godis. Men någon måtta får det väl ändå vara. Ska supa idag igen.


Fem små små rispor på handen. Må illa av godiset, somna en stund. Får leta upp ett plåster. För så små är de, risporna. Två plåster räcker.

Jag hatar människor!

Människor. Folk överallt. Vart jag än går, människor. Hela världen är en stor folksamling och jag vill bara vara ensam. Jag vill skrika, springa, gråta, slå. Jag vill göra någon illa, jag vill skada. Jag går på gatorna, tittar på allas perfekta ben i perfekta svarta jeans som egentligen ska sitta tight mot huden, men lägger sig i lagom mycket veck runt deras magra knän. Jag vill skrika, men folk skulle höra. Jag tittar in genom fönstret på ett café. Planerar att köpa vaniljbulle, eller kanske wienerbröd (det är ju lördag). Men det är fullt, fullt av människor. Tittar in på nästa café, och nästa. Samma sak där. Jag börjar bli desperat. Går till sist in på ett dyrt konditori där det finns en ledig plats. Men runt om är det ändå folk. Jag vill inte sitta här, detta är alldeles för privat. Min glupskhet, min hets, min gråt, mitt skrik. Folk skulle undra, stirra. Folk skulle höra hur jag satt och gnydde, nästan ylade.

 

Går in på konsum, letar efter det perfekta godiset. Går fram och tillbaks bland kakorna och chokladen i en evighet. Vill skrika, men folk skulle höra. Vill sätta mig på golvet, slå på mig själv. Men folk skulle undra, stirra. Fyller två påsar med dyr choklad och nötter. Står i kön hur länge som helst. Killen bakom mig råkar stöta till mig med sin korg flera gånger. Jag vill skrika åt honom att sluta, knuffa bort honom och hans fula korg som är fylld med grönsaker och kravmärkta rödbetor. Jag HATAR hans ekologiska äpplen och färska sallad. Hur svårt kan det vara att hålla sin korg borta från mig?! Varför slutar han inte? Det tar så lång tid att stå i kö, och jag vill gråta, skrika. Men folk skulle höra.

 

När jag har betalat halvspringer jag hem. Jag vill sitta på min säng, äta upp allt mitt godis, gråta, skrika. Jag måste få göra det NU! Jag måste få klösa mina armar, bita sönder läpparna. Jag springer upp för trapporna, öppnar dörren, och ser att hon är hemma. Jag är inte ensam, min rumskamrat möter mig i hallen. Jag vill gråta, skrika. Men folk skulle höra. Vart jag än går, människor. Folk överallt. Jag vill dö.

Fredagsmat

Känner mig smal idag. Skönt, äntligen.
Idag väntar jobb. Äta mackor, äta mer mackor, massa mackor. Smör, ost, vitt bröd. Känna sig dålig. Om jag bara kunde låta bli just det, så vore allt okej. Resten är okej.


Fullkornspasta med vita bönor - okej
Spenatlasagne - okej
Världens onyttigaste efterrätt - okej
Sprit - okej


Om jag bara lät bli de där jävliga mackorna så hade allt varit okej.

Följ min blogg med

Bloglovin

Award

Jag fick en award av Em

 

Det som ska göras när man får en award är:
*kopiera awarden från min blogg
*länka personen som du fått den av
*berätta sju saker om dig själv
*välj sju bloggar som du vill ge den till
*länka till dem
*lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award1. Jag är en töntig wannarexic. Det enda jag kan säga till mitt försvar är att jag är medveten om det.
2. Jag hatar barn
3. Jag tror inte på monogami, och kan inte se mig själv vara tillsammans med, och älska, samma person i flera år.
4. (apropå nr 3) Jag, min pojkvän och en kille till brukar ha trekant. Det är skoj.
5. Jag ska flytta hem till mina föräldrar igen.
6. Jag är sjukt lat, och kan ägna en massa tid till att göra absolut ingenting
7. Jag är trött på min pojkvän, och mina kompisar.

 


Sju bloggar jag vill ge en award:

Anorexic-or-not

Leo

Miss C

Ari

Em1y

Easy Cure

Sandra Nordin


Kaffe, kyla, yrsel

Huvudvärk. Huvudvärk. Vågen visade 48,3 i morse. Trevligt så klart, men det var ju morgonvikten. Kaffe, kyla, yrsel. Spänner händerna var femte minut för att titta på om knogarna är vitare, senorna synligare, handlederna smalare. Jag ser en förändring. Inte sedan för fem minuter sedan förstås, men sedan förra veckan.

 

Månadens jobbigaste dag.

1. Stiga upp klockan 6 för att hinna med poweryoga

2. Jobba direkt efter yogan, fram till 6 på kvällen

3. Grej inbokad direkt efter jobbet. Rolig men jobbig

4. Energi: 3 clementiner, en deciliter lättmjölk till kaffet + energidryck.

 

 

Kaloriintaget hamnar väl på 120 nånting. Bra! Passade på att dra ner lite extra och bara äta frukt nu när jag inte tränade på kvällen.

 

Frös som ett hus på jobbet. Nu vill jag sova…


Mackor

Idag har jag ätit som vanligt, fast för mycket dåligt. Fyra mackor vräkte jag i mig till mellanmål. Tre ljusa och en grov. Blä. I övrigt har jag ätit ostkaka, fiskgryta och drickyoghurt.

 

Jag hatar att jobba.


Mat och träning

Idag har jag jobbat och tränat step. Har fått i mig högst 200 kcal. Sammanlagt runt 1 deciliter mjölk (50 kcal) i kaffe (har druckit hur mycket kaffe som helst), en clementin (25 kcal) på jobbet, en deciliter drickyoghurt (50 kcal) innan träningen och en quornfilé efter (50 kcal).

Det blir alltså 175 kcal. Underbart! Men vi kan säga 200, för jag är lite osäker på hur mycket mjölk det blev.

 

Imorgon är en jävligt jobbig dag, och torsdag blir ännu värre. Jag längtar till fredag, då blir det sällskapsspel, sprit och kexchokladpaj.


Självsvält

Gårdagen: Såg till att äta normalt. Än så länge går det bra med att äta ordentligt varannan dag och för lte varannan. Ska väga mig i slutet av veckan och se om jag har gått ner något hekto. Man kan ju alltid hoppas.
30 minuter crosstrainer + poweryoga hann jag med igår.


Idag blir det step, och så lite mat som möjligt. Är hos föräldrarna, men lyckades slippa frukost eftersom mamma skulle jobba tidigt. Mamma frågade igår: "Du bantar väl inte?", eftersom hon tycker att jag äter så mycket ägg. Tror inte hon misstänker något egentligen, men hon är väl extra uppmärksam. Hon har ju sina egna erfarenheter. Apropå det läser jag boken Självsvält av Lotte Möller nu. Min mamma intervjuas i ett kapitel (som Viveka). Jag har läst den när jag var yngre, men det är först nu jag kan ta det till mig, när jag själv har upplevt det. Jag är väl medveten om att jag inte har samma erfarenhet eftersom jag bara var inne i det så kort tid, och det hann aldrig gå så djupt in i mig. Men jag känner igen känslorna mamma beskriver. De har jag ju fortfarande.


I boken beskriver mamma när hon satt lutad mot en glasskiosk och grätt för att hon längtade efter glass så mycket.
Bitar ur "Vivekas" dagbok när hon försökte bli frisk:

"19/2. Hur gör man när man äter normalt? Kan inte. Känner mig ständigt hungrig men ändå som om jag ätit för mycket."

"13/4. Min hunger är enorm. Den kommer från min själ och växer till ett dån, ett skri. En dag tar den mig med sig. En dag orkar jag inte stå emot. Jag vill slå händerna för ansiktet och skrika, vråla. MEN jag står emot. HUR?"

"26/5. Håhåjaja. Äter jag inte så är jag hungrig. Äter jag så är jag mätt (=omoraliskt) och ändå hungrig. Herregud, jag kom just på att jag inte är så matt och fysiskt darrig som förut. Är DET moraliskt? Jag måste ju vara helt SVAG!"


Det är jobbigt att läsa det. Jag blir så ledsen. Ledsen för att mamma slösade bort 13 år på det här. Ledsen för att jag inte är starkare än så, för att jag själv gick in det (fullt medveten om vad jag gjorde). Känner mig hemsk som läser om hur hon har haft det, och samtidigt låter bli att äta. Sitter här med te och äppelcidertabletter, har gjort lite gröt för att kastrullen ska se använd ut, men inte ätit. Ljuger ljuger ljuger, och läser om när mamma gjorde samma sak.

Dessutom, och det här skäms jag nog mest över, blir jag avundsjuk och känner mig dålig för att jag inte klarade av det lika bra som mamma. Hon hetsade inte, hon gick ner i vikt. Jag gick ner fem futtiga kilon och hetsade hela tiden. Fan.

Skidor och mat

Åkte skidor hela dagen igår. Det var riktigt kul. Har inte gjort det sedan jag var liten, så särskilt duktig var jag väl inte.
Åt två löjligt små ägg till frukost, ett äpple och en deciliter drickyoghurt som matsäck och ett äpple när jag kom hem. Hamnade på ungefär 300 kcal. Nu jobbar jag hela veckan och kommer knappt ha tid att träna. Det känns inte riktigt bra...

RSS 2.0