Chokladrutor med jordnötssmör





36 stycken små eller 25 stora

De är inte särskilt svåra att göra,
men man behöver kondenserad
mjölk, vilket man vanligtvis inte
har hemma kanske.
Skär man den i 36 bitar så blir det
253 kcal/ bit. Och de är inte särskilt
stora, så det är en jävla ångest-kaka, haha.
Men god är den.

Ingredienser
:
6 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
225 g smör
4 1/4 dl farinsocker
5 dl havregryn
1 1/4 dl hackade nötter
300 g mjölkchoklad
1 stort el. 2 små ägg

400 g sötad kondenserad mjölk
1 dl jordnötssmör med bitar i


Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Arbeta in smöret med fingrarna tills blandningen är smulig. Blanda i socker, havregryn och hackade nötter.

Lägg en fjärdedel av blandningen i en skål och blanda ner den hackade chokladen. Ställ skålen åt sidan.

Vispa upp äggen och rör ner i den andra smulblandningen (den utan choklad), och tryck ut den i botten på en 30x30 cm stor ugnsform/långpanna. Sätt in i ugnen i 15 minuter.

Blanda kondeserad mjölk med jordnötssmör. Häll smeten över den något svalnade kakbottnen och bred ut. Häll till sist över choklad- och smulblandningen och tryck ner den lite.

Grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna i formen och skär den i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0