Recept på makronerna

...ville ni ha, så här är det. Det här receptet är från kalasgott.com.
Lite krångligt, men det blir väldigt bra!





Makroner

ca 30-35 Makroner

150g Mandel, finmalen
150g Florsocker
120g Äggvitor, uppdelat i två skålar
35g Socker
150g Socker, till sockerlag
50g Vatten, till sockerlag

Gör så här

Blanda fint malen mandel och siktat florsocker i en bunke. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerskålen. Vänd i den italienska marängen och rör ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Låt makronerna vila på plåten i minst en halvtimma (viktigt, annars spricker de i ugnen). Grädda dem sedan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 11-14 min.


Fläderblomsganache

1 dl outspädd Fläderblomssaft
1 tsk Citronsaft
0,75 dl Vispgrädde
100g Vit Choklad, finhackad

Gör så här

Reducera fläderblomssaften på svag värme till hälften. Tillsätt citronsaft,  grädde och koka upp. Rör ned den vita chokladen och låt den smälta så att det blir en fin och slät ganache. Låt fläderblomsganachen stelna i kylen. Spritsa eller klicka på lite smörkrämen på hälften av kakorna och lägg sedan ihop varje fylld med en ofylld. Förvara macaronerna i kylen.


Kommentarer
Postat av: camilla

Vad skönt att du känner så :D det är ju kanon att du har saker att göra :)

Vad har du för planer för resten av sommaren?



Med mig är det bara fint, jobbar i princip varje dag, utom helgerna och tar det oftast bara lugnt efter det, träffar vänner och har det bra:D

2011-07-14 @ 07:00:00
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Danni.

har du gjort dem på bilden? ;o perfekta ju!

2011-07-19 @ 00:45:44
URL: http://ohnightdreamer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0